Dordtse Evangelisatie

Logo

Toen u het logo van de stichting voor het eerst zag herkende u vast het kruis. Als u er wat beter naar kijkt ziet u ook een aantal details, vormgever Studio Vincenti deelt hieronder de gedachten achter het logo. 

Bron en bestaansrecht
Het logo werd een abstracte vorm van het 'Christuskruis'. Daarbij is de afbeelding zeer sterk gestileerd. Het kruis is vierkant gemaakt, zodat niet alleen het martelwerktuig overeind blijft, maar ook de betekenis aanwezig is als kruispunt, waarin wij Christus ontmoeten. Iets wat voor de Dordtse Evangelisatie een essentie is. Vanuit verschillende richtingen, met verschillende praktische doeleinden elkaar ontmoeten in Christus, onze gemeenschappelijke bron. Ook roept de horizontale en vertikale symmetrie van de kruisvorm medische associaties op, wat verwijst naar de helende kracht van het kruis-evangelie.

Vorm
Bij het afbeelden van Christus zelf hebben diverse aspecten meegespeeld. Eigenlijk is de lijn gevolgd, zoals de Joden eerbied hebben voor Gods naam, die zij nooit zullen uitspreken. Ook in het logo wordt het lichaam van Christus gesymboliseerd, maar niet letterlijk afgebeeld. De wonden in Zijn voeten en handen worden wel benadrukt door drie helder rode stippen. Tevens laat het silhouet zien, dat de gekruisigde reeds overleden is, door het naar beneden hangende hoofd. De verkleuring van het kruis geeft een idee van stromend bloed en verwijst daarmee naar het bloed van Christus. Het twee logo is door haar kernachtige vorm veelzijdig inzetbaar. De gedrukte versie is opgebouwd uit twee kleuren: helderrood en zwart.