Dordtse Evangelisatie

Locaties in Dordrecht

Niet alle cursussen zijn in het onderstaande overzicht al vermeld. Wanneer u meer informatie wilt over een bepaalde cursus of wilt weten of een bepaalde cursus nog gaat starten, kunt u altijd even contact opnemen met één van de contactpersonen.

Alpha Cursus op de Staart (DINSDAG)
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van het leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten of het christelijke geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou! Met andere deelnemers ga je tijdens interactieve avonden op zoek naar antwoorden. Je eet gezellig samen. Daarna luister je naar een kort en inspirerend verhaal en praat je daar met z'n allen over door. Geen vraag is te gek op te stellen. Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op de Alpha cursus! Een aantal Dordtse kerken organiseren binnenkort twee Alpha's op twee verschillende dagen. De Alpha is gratis en start elke avond met een maaltijd. De duur van de Alpha is 12 avonden en een weekend. De Alpha cursus start op dinsdag 30 januari 2018 (tijd: 19.00 - 22.00u). Locatie: Gebouw Staartlicht, Maasstraat 23 in Dordrecht. 

Opgeven of meer informatie: alpha@kerkindordt.nl
Contactpersoon: Bertine van Leeuwen - 06-36187980.

Alpha Cursus in het Centrum (DONDERDAG)
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van het leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten of het christelijke geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou! Met andere deelnemers ga je tijdens interactieve avonden op zoek naar antwoorden. Je eet gezellig samen. Daarna luister je naar een kort en inspirerend verhaal en praat je daar met z'n allen over door. Geen vraag is te gek op te stellen. Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op de Alpha cursus! Een aantal Dordtse kerken organiseren binnenkort twee Alpha's op twee verschillende dagen. De Alpha is gratis en start elke avond met een maaltijd. De duur van de Alpha is 12 avonden en een weekend. De Alpha cursus start op donderdag 1 februari 2018 (tijd: 19.00 - 22.00u). Locatie: Baptistengemeente Dordrecht, Vrieseweg 64 in Dordrecht. 

Opgeven of meer informatie: alpha@jozua.nl
Contactpersoon: Bertine van Leeuwen - 06-36187980.

Bijbellleesavonden (Krispijn)
Met elkaar lezen we het laatste Bijbelboek van de Bijbel: de Openbaring aan Johannes. Deze avonden worden wekelijks gehouden vanaf 15 februari tot en met 12 april 2018. We hopen met elkaar veel te leren over het leven in de eerste christelijke gemeenten. In het laatste Bijbelboek, Openbaring, staan zeven brieven aan zeven gemeenten die lagen in Klein-Azie, het huidige Turkijke. Het zal blijken dat we ook in 2018 nog veel kunnen leren van deze brieven. Er gebeuren goede dingen maar er gaat ook veel verkeerd. Iedereen die meer wil weten over dit Bijbelgedeelte en ze zelf wil lezen in hartelijk welkom. De avonden worden gehouden op donderdag van 20.00 - 22.00 uur in een zaal van Julianakerk, Mauritsweg 286. 

Opgeven of meer informatie: bijbelcursusdordrecht@gmail.com
Telefoonnummer coordinator: 078-6185549

Alpha in het Reeland
Sinds een tijdje hebben wij van de Kerk van de Nazarener er een zustergemeente bij. Deze gemeente heet Kruispunt Reeland. Er is in deze nieuwe gemeente al een keer Alpha gedraaid en de plannen zijn om heel binnenkort weer te starten op dinsdagavond. Het is Alpha-cursus voor volwassenen. Adres: Reeweg-Oost 123 (ingang Madoerastraat 2).

Contactpersoon:
Inge Breekveldt - ingebas@live.nl - Tel.nr: 06-42448903

Alpha in Sterrenburg:
11 bijeenkomsten op nader te bepalen doordeweekse avond, met een weekend in het midden. Om 19.00 uur beginnen we met een maaltijd, dan een inleiding, koffie/thee en doorpraten/vragen stellen in een gespreksgroep tot ongeveer 21.30 uur. Locatie: Willem de Zwijgerlaan 23.  Organisator: Nederlands Gereformeerde Kerk de Open Hof.

Contactpersoon:
Marieke Rijke - bas.rijke@telfort.nl