Beleef Missie Dordt

Het bezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima aan Dordrecht op Koningsdag 2015 vormde voor de Dordtse Kerken aanleiding om de handen ineen te slaan en samen naar buiten te treden.

Op initiatief van de kerken werd een Dordts Koningsbrood ontwikkeld, dat als symbool van breken en delen werd uitgedeeld aan bezoekers en inwoners van Dordrecht. Het brood kreeg een plekje in het officiële programma, kwam in beeld op landelijke televisie en mocht uitgereikt worden aan alle deelnemers van het programmaonderdeel in de Grote Kerk. Ook besloten de kerken in de binnenstad, mede op verzoek van de gemeente Dordrecht, gezamenlijk de deuren te openen voor het publiek op Koningsdag onder de noemer ‘Dordt Open Kerk’. Een tiental kerken deed mee, er werd een gezamenlijke flyer gemaakt (die we met speciale toestemming van de gemeente op straat mochten uitdelen) en alle locaties werden druk bezocht.

Het succes van de samenwerking op Koningsdag 2015 vormde een belangrijke drijfveer voor de ontwikkeling van Missie Dordt. Door samen naar buiten te treden, bereik je meer.

Klik hier om het filmpje te bekijken van Koningsdag 2015.