|  HAGEPREEK IN WEIZIGTPARK

HAGEPREEK IN WEIZIGTPARK

Op zondag 15 maart is er om 14.00 uur een openlucht dienst in het Weizigtpark. Er wordt gebruik gemaakt van ‘De Grootste Bijbel van Nederland’ van Missie Dordt.

Een spontaan idee van leden van de Hervormde Wijkgemeente Krispijn heeft ertoe geleid dat de 80 kerkgangers zondag niet in hun eigen kerkgebouw bij elkaar komen, maar in het Weizigtpark. ,,We willen meer zichtbaar zijn in de buurt.’’


De buitenwereld laten zien hoe de kerk beweegt. Dat is een van de gedachten die achter het initiatief schuilgaat. Mensen die zondagmiddag een wandeling maken in het park, kunnen even blijven staan of aanschuiven en een stukje van de dienst meemaken. De opzet van de bijeenkomst is niet anders dan een doorsnee zondag. Er worden liederen gezongen en er is een preek. Aansluitend wordt er koffie gedronken.


De wijkgemeente probeert zo meer zichtbaarheid te creëren in de wijk en aansluiting te zoeken bij bewoners uit de buurt. ,,In de kerk klinken verhalen die ook voor niet-kerkgangers aansprekend kunnen zijn’’, vertelt voorganger Joren Menkveld. ,,Door een dienst in de buitenlucht te laten plaatsvinden, hopen we te laten zien dat de kerk geen exclusief clubje is dat over onderwerpen discussieert die niemand interesseren. Integendeel: de boodschap staat juist dicht bij de mensen en gaat over het leven.’’


De dienst start zondag 15 maart om 14.00 uur. Er wordt verzameld bij de fitness-apparaten (bereikbaar via ingang Mauritsweg of kruising Bosboom Toussaintstraat/Krispijnseweg). Wie de dienst mee wil maken, wordt aangeraden een klapstoel mee te nemen en een warme jas.