|  Proeverij "Wijn & de Bijbel"

Proeverij "Wijn & de Bijbel"

Wijnproeverij

  • Thema-avond: Wijn & de Bijbel
  • Datum: vrijdag 22 november 2019
  • Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop: 19.45 uur)
  • Locatie: Het Postillion (Rijksstraatweg 30, Dordrecht)
  • Toegang: € 15,00 p.p.

“Met een glas in de hand denken we na over de symboliek van wijn”, aldus Wiebe van Horssen van Missie Dordt. Wijn speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de levens van mensen. In de Bijbel worden de begrippen wijn, wijnstok, wijngaard en aanverwante termen meer dan 500 keer gebruikt. Bij het volk Israël was het druivenplukken elk jaar weer een groot feest. Er werd dan gezongen en gedanst.

Voor de proeverij is een uniek aanbod van Israëlwijnen geselecteerd die rechtstreeks afkomstig zijn uit de omgeving van Jeruzalem, Bethlehem en het Karmel gebergte. Op de feestelijke locatie van het Postillion kunnen deze wijnen worden geproefd onder het genot van diverse kazen en hapjes van delicatessenwinkel Bourgondisch op Zuid.

Sprekers zijn Wiebe van Horssen (missionair coördinator van Missie Dordt) en Robert van Gurp (vinoloog van Israëlwijn). Aanmelden is verplicht en kan via coordinator@missiedordt.nl. Voor de toegang wordt een bijdrage van € 15,00 p.p. gevraagd. Voor deelname is geen kennis van wijn of de Bijbel vereist. Minimum leeftijd: 18 jaar.

Deze avond wordt georganiseerd door Missie Dordt. Voor informatie, aanmelden en bestellen kunt u contact opnemen met missionair coördinator Wiebe van Horssen via coordinator@missiedordt.nl.