Over Dagelijks Brood

Heb jij enig idee wat er aan het eind van de dag gebeurt met alle verse producten in een supermarkt? Of met alle producten die de houdbaarheidsdatum bereiken? Die worden weggegooid! Winkelwagens vol. Hup, zo de container in. Tenzij…

Tenzij er iemand zo gek is en de moeite neemt om deze boodschappen vlak voor sluitingstijd op te halen. En dan? En dan deze boodschappen in een uurtje rondbrengt bij de minder bedeelde mensen in onze stad.

Maar liefst zes dagen in de week worden de door onze ‘welvaartsstaat-standaard’ afgedankte boodschappen op deze wijze gered van de ondergang en gebracht bij alleenstaanden, echtparen en (eenouder-) gezinnen. Zo worden in een week tijd honderden mensen in Dordrecht blij gemaakt. Mensen in onze stad die met moeite rondkomen en niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dat is dus dubbele winst: voedsel wordt niet weggegooid en mensen die het nodig hebben worden geholpen. Niet alleen met boodschappen, maar ook met een gesprekje en een bemoediging. Ze worden gezien. Hun naam wordt genoemd. Ze doen er toe.